• Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Prihlásenie

    • Kontakty

        • Meno školy
        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • Telefón
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk
          materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com
          školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com
          ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk
          CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com
          riaditeľka školy: 0915 977 560
          kancelária: 0910 376 159
          zástupkyna MŠ 0948 010 771
          vedúca jedálne 0948 060 771
        • Adresa školy
        • Skalité 781, 023 14 Skalité
          02314 Skalité
          Slovakia
        • IČO
        • 37812386
        • DIČ
        • 2021671278
        • Mobil
        • 0910376159
        • Stretnutie na tému DIEŤA MŠ verzus ŽIAK ZŠ
          • Stretnutie na tému DIEŤA MŠ verzus ŽIAK ZŠ

            Pozývame všetkých rodičov detí materskej školy na spoločné stretnutie na tému „DIEŤA MŠ verzus ŽIAK ZŠ“ (s učiteľkou základnej školy). Stretnutie sa uskutoční v priestoroch  základnej školy Kudlov 781, 023 14 Skalité   v 1.A triede (prízemie)  v termíne 20.3.2024 o 15:30 hod.   

            Pani učiteľka odpovie na otázky rodičov, oboznámi ich s požiadavkami, ktoré sa od prvákov vyžadujú.   P. riaditeľka Vás oboznámi s novinkou - ÚVODNÝ ROČNÍK                    

            TEŠÍME SA NA SPOLOČNÉ STRETNUTIE!

          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ a úvodného ročníka

            K jednej z najočakávanejších udalostí roka pre rodičov sa schyľuje aj na Kudlove. Ak aj vy máte doma škôlkárov, ktorí, ani neviete kedy, vyrástli zo škôlkarskych lavíc, zbystrite pozornosť.

            Zápis detí do prvého ročníka , resp. do úvodného ročníka Základnej školy Kudlov 781, Skalité na plnenie povinnej školskej dochádzky pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční v termíne 9. apríl 2024 (UTOROK) v čase o 13:30 hod. PRIHLÁŠKA

            O prijatí dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky rozhodne riaditeľ základnej školy do 15. júna 2024.

            Bližšie informácie o zápise detí na plnenie povinnej školskej dochádzky budú zverejnené na webových stránkach školy ZÁPIS do 1. ročníka

        • ÚVODNÝ ROČNÍK
          • ÚVODNÝ ROČNÍK

            Naša škola má záujem otvoriť vo svojich priestoroch od šk. roku 2024/2025 úvodný ročník. Úvodný ročník sa zriaďuje pre deti, ktoré:

            • dovŕšili 6 rokov a
            • nepokračujú v plnení predprimárneho vzdelávania a
            • nie je u nich predpoklad zvládnutia prvého ročníka z hľadiska narušenej komunikačnej schopnosti (to znamená, že majú logopedické ťažkosti), alebo majú vývinové poruchy ľahkého stupňa ( grafomotorické ťažkosti, narušenie pozornosti,...) na základe vyjadrenia CPPPaP

            Podrobné vysvetlenie pojmov sa dozviete na stretnutí rodičov predškolákov v ZŠ s MŠ, Kudov 781, 02314 Skalité dňa 20.3.2024 o 15:30 hod., resp. na individuálnom stretnutí po telefonickom dojednaní termínu návštevy 0915977560  - riad. školy Mgr. Ľubica Serafinová

          • Nácvik prvej pomoci

            Naši usilovní žiaci siedmeho ročníka sa na hodine biológie vrhli do akcie, kedy treba zachovať chladnú hlavu a rýchlo konať... nacvičovali podanie prvej pomoci pri krvácaní a postup pri nepriamej masáži. Ďalej si vyskúšali meranie krvného tlaku, sledovali činnosť srdca a nakoniec sa "potrápili" pri skladaní ľudského tela. Römerová I.

          • Školský časopis - Kudlovský kompas

            Vstúpte do sveta slov, ktoré nesú šľachetnú víziu a nesmiernu kreativitu. Parlamenťáci sa odhodlali pohnúť hranice a vytvoriť niečo úplne nové - prvý online časopis pre našu školu.

            Nazvali ho Kudlovký kompas - návodník pre všetkých, ktorí túžia objavovať a cestovať vo svete poznania. Tento kompas nesú žiaci, členovia nášho školského parlamentu. Pozývajú aj vás, kto máte záujem prispievať, ozvite sa nám.

            Naša misia? Priblížiť svet školskej komunity bližšie k vám, šíriť myšlienky, poznatky a inšpiráciu vo forme zaujímavých článkov, rozhovorov, a kreatívnych výtvorov.

            V Kudlovskom kompase sa zrkadlí život našej školy v celej svojej pestrosti. Od reportáží o školských udalostiach, cez recenzie kníh a filmov, až po rozhovory s učiteľmi a študentmi, ktorí majú čo povedať. Ale to nie je všetko. Čakajte na zaujímavé rubriky, ako je "Cestovateľský kútik", kde naše mladé pútniky zdieľajú svoje dojmy z výletov a ciest, či "Umelcovia z lavíc", kde sa ukazujú ich umelecké talenty.

            Prvý online časopis pre našu školu nespája len slová a obrazy, ale aj ľudí. Je to priestor pre dialóg, pre výmenu názorov a pre spoločné objavovanie. V tomto kompase je miesto pre každého, kto túži poznávať, inšpirovať sa a zdieľať. 

             

        • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna
          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Kudlov 781, Skalité v zmysle §150 ods,5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje žiakom 7. a  8. ročníka tunajšej školy dňa 20. marca 2024 riaditeľské voľno z dôvodu bezproblémového konania celoslovenského testovania deviatakov Testovanie 9-2024. Všetci žiaci 7.- 8. ročníka budú automaticky odhlásení zo stravovania.

                                                                                                       Mgr. Mgr. Ľubica Serafinová, riaditeľka školy

            Informácie o Testovaní 9-2024

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka sa uskutoční v stredu 20. marca 2024.

            Testovania sa zúčastňujú žiaci 9. ročníka.

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 4. apríla 2024 a je určený žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nezúčastnili testovania v riadnom termíne.

            Testované predmety: matematika, slovenský jazyk a literatúra

            Povolené pomôcky: kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré guľôčkové pero

            Nepovolené pomôcky: mobilné telefóny alebo iné elektronické zariadenia, výpisky, študijné materiály, učebnice a podobne.

            Časový harmonogram Testovania:

            Matematika: od 8:00 do 9:55 (riešenie testu 90 minút od 8:20 do 9:50)

            Slovenský jazyk a literatúra: od 10:20 do 11:50 (riešenie testu 70 minút od 10:35 do 11:45)

             

            Podrobné informácie o Testovaní 9-2024 nájdete na Testovanie alebo Testovanie 9_2024

        • UPOZORNENIE VODIČOM v areáli školy
          • UPOZORNENIE VODIČOM v areáli školy

            Vážení rodičia!

            Týmto si vás dovoľujeme upozorniť, že pri opustení vozidla pred školou, resp. čakaní na spolucestujúceho pri spustenom motore  ohrozujete bezpečnosť a čistotu ovzdušia a teda zdravé prostredie a rušíte  vyučovanie.

            Žiadame okamžité VYPNUTIE MOTORA!

            Od mája 2024 plánujeme zmenu organizácie dopravy v areáli školy. Budeme Vás včas informovať!

            Všetkým zodpovedným rodičom – vodičom ďakujeme za spoluprácu ❤

          • Ilustrujem svoju obľúbenú knižku

            Žiaci 2..až 6. ročníka sa zapojili do výtvarnej súťaže s názvom" Ilustruj svoju obľúbenú knižku",ktorú organizovala Kysucká knižnica v Čadci.Ocenení žiaci: Soňa Šmatlavová 6.A, Eliška Takáčová 6.A, Karolína Serafinová 6.A, Ema Krčmáriková 6.A, Tibor Čanecký 5.AT, erézia Krajčová 5.A, Daniela Urbánková 4. roč. Rastislav Rajnič 2. A, Sára Mikulová 2.A ,Klára Pallová 3.B

          • Nové roboty v škole

            Veľká novinka v našej škole! S potešením oznamujeme, že sme zakúpili humanoidné roboty Fable Go a Fable Explore pre našich žiakov. Programovanie umožní našim žiakom aktívne sa zapojiť do sveta programovania a rozvíjania svojich zručnosti.  Tešíme sa na to, ako budú rozvíjať a objavovať nové možnosti s Fable robotmi!

            🤖✨ PhDr. Takáčová, Mgr. Kotyra

          • Lyžiarsky výcvik 7.A

            Od 12.02.2023 do 16.02.2023 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik žiakov 7.ročníka a jedného žiaka 8. ročníka v stredisku Zwardoň Ski, Poľsko. Žiaci pod vedením PaedDr. R. Koperovej a Mgr. M. Chovaňákovej postupne získali zručnosti a zdokonaľovali sa v technike lyžovania.

          • Expert geniality show - ocenenie našich žiakov

             

             

            Aj naši žiaci sa tento rok zapojili do celoslovenskej súťaže EXPERT GENIALITY SHOW. Diplom a ceny si prevzali od pani riaditeľky Mgr. Ľubice Serafinovej. Blahoželáme im k skvelým výsledkom, a želáme veľa ďalších úspechov. Najlepšie si počínali žiaci zo 6.A triedy. Eliška Takáčová, Peter Lucák a Adrián Korbaš, ktorý získali titul TOP EXPERT. Amálka Strzalka Jánska z 8.A získala titul SVETOBEŹNÍK.

            Takáčová Z.

          • Veselé rozprávky

            Na hodine literatúry si žiaci z 5.A tvorivým spôsobom vytvárali vlasné rozprávkové príbehy. Medze fantázii sa nekládli. Ožili obri, draci, alebo sa zobudili spiace princezné. 

            Mgr. Mária Revayová

          • Tenis do škôl

            Do projektu, ktorý organizuje Slovenský tenisový zväz pod názvom „Tenis do škôl“, sa naša škola zapojila v 2. polroku školského roku 2023/2024.

            CIEĽ PROJEKTU:

            Zavedením tohto programu do bežného vyučovania v základnej škole a zapracovaním do učebných osnov telesnej a športovej výchovy bude umožnené žiakom absolvovať základy tenisu. Prispejeme tak ku skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu žiakov 2. – 4. ročníka na hodinách uvedeného predmetu.

            PRÍNOS PRE ŠKOLU:

            Zapojením sa do tohto projektu škola získala štartovací balíček tenisového „náradia“ a taktiež komplexné tréningové, vzdelávacie plány pre pedagógov. Takýmto spôsobom sa podarilo do školského fondu zdarma zabezpečiť plnohodnotné pomôcky, ktoré sa budú dať využiť aj pri organizovaní rôznych tenisových turnajov a krúžkov v škole.

          • Exkurzia ôsmakov

             

            Navštívili sme Strednú odbornú školu drevársku a stavebnú. Ôsmaci boli nadšení, keď sme spolu vyrazili na exkurziu. Okrem toho, že  sa dozvedeli veľa zaujímavých vecí o remeslách, mali možnosť vyskúšať si niektoré kreatívne činnosti v ich laboratóriu. Bolo úžasné vidieť, ako sa  teoretické znalosti pretavili do praktických skúseností. Mgr. I.Holáková, Mgr. I. Romerová

          • Uzatvorenie materskej školy - viróza

            Vážení rodičia!

            Materská škola Skalité - Kudlov je v dňoch 12.2.2024 (pondelok)-16.2.2024 (piatok) ZATVORENÁ, z dôvodu virózneho ochorenia – t.j. virózy so súhlasom zriaďovateľa a RUVZ v Čadci. MŠ bude opäť otvorená dňa 26. 02. 2024 (pondelok) - po prázdninách.

            ROZHODNUTIE RUVZ Čadca

            Deti sú na toto obdobie automaticky odhlásené zo stravy.

            Prosíme rodičov, aby tieto dni využili na preliečenie svojich detí, nakoľko posledné 2 týždne chodievali deti do MŠ choré (sopeľ, kašeľ, vracanie, bolesť hlavy a bruška). 

            Za pochopenie Vám vopred ďakujeme!

      • 2023/2024

      • Okresné kolo

          • Patrik Urbánek

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
          • Terézia Krajčová

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
      • 2022/2023

      • Mestské kolo

          • Daniela Urbánková

          • 1. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Nina Piščeková

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Tomáš Časnocha

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
      • Regionálne kolo

          • Viktória Straková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Nela Michalíková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Sofia Serafinová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Viktória Mikulová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Marcus Tomica

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Matúš Klušák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Karolína Serafinová

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Peter Lucák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Jakub Cech

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Filip Jašurek

          • 4. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
      • Celoštátne kolo

          • Dávid Jašurek

          • 1. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 5. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 7.miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com riaditeľka školy: 0915 977 560 kancelária: 0910 376 159 zástupkyna MŠ 0948 010 771 vedúca jedálne 0948 060 771
        • Skalité 781, 023 14 Skalité 02314 Skalité Slovakia
        • 37812386
        • 2021671278
        • 0910376159
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje